Edició 2016

« Ves enrere

Jornada – La Responsabilitat Social: una oportunitat de present i futur

Jornada – La Responsabilitat Social: una oportunitat de present i futur

Dimarts, 19 de juliol, de 10 a 14 h. 16:30 a 18:30 h.

Places

PLACES ESGOTADES

Objetius:

Debatre sobre la situació de la Responsabilitat Social en la Comunitat Valenciana, tant en l'àmbit privat com en les polítiques de les administracions públiques.

Donar a conéixer i debatre l'esborrany de l'avantprojecte de Llei de Foment de la Responsabilitat Social i la seua incidència en la Comunitat Valenciana.

Públic destinatari:

Empresaris/àries, personal dels departaments de Responsabilitat Social de les empreses.

Representants del 3er sector.

Administracions Públiques.

Descripció:

La Responsabilitat Social és considerada com un conjunt de compromisos de divers orde, econòmic, social i ambiental adoptats per les empreses, les organitzacions i institucions públiques i privades i que constituïxen un valor afegit al compliment de les seues obligacions legals, contribuint al mateix temps al progrés social i econòmic en el marc del desenrotllament sostenible.

La Responsabilitat Social és també un compromís d'una organització públic-privada envers les necessitats dels seus grups d'interès en els diferents àmbits (laboral, acció social, medi ambient, clientela i entitats proveïdores, contractistes…..) i una eina per a potenciar el bon govern i la transparència de la mateixa organització.

En esta jornada volem debatre sobre la situació de la Responsabilitat Social i especialment en la Comunitat Valenciana i presentar l'esborrany de l'avantprojecte de Llei de Foment de la Responsabilitat Social en una mesa-col·loqui amb distints especialistes en la matèria.

A la vesprada hi haurà una visita a les instal·lacions d'una empresa capdavantera en l'aplicació de polítiques de Responsabilitat Social, Actiu, per a conéixer "in situ" les accions de responsabilitat social que es duen a terme en la mateixa.

Ponents:

Germán Granda. "Responsabilitat Social de les Empreses (RSE): Tendències i vincul con la competitivitat"

Director general de Forética. Llicenciat en Ciències Econòmiques i empresarials per CUNEF i en Ciències Polítiques i Sociología per la UNED i Màster en estratègia empresarial i desenrotllament sostenible per la Universitat de Bradford. A més posseïx el MIT Sloan Executive Certifica't in Strategy & Innovation i un PDD en l'IESE.

Com a director general de Forética ha col·laborat durant els últims 16 anys a enfortir els programes de responsabilitat social de més de 200 empreses, entitats públiques i del tercer sector tant a Espanya com a nivell internacional, així com en el desenrotllament d'estàndards internacionals en la matèria. És vocal del Consell Estatal de RSE del Ministeri d'Ocupació De i Membre de la Junta Directiva d'EBEN Espanya.
És autor de més de 150 articles sobre RSE i sostenibilitat així com professor associat en escoles de negoci com l'Institut d'Empresa, EOI i ESAN, esta última a Perú; així com professor invitat en la Universitat Complutense i en la Universitat De, entre altres.

Es autor de más de 150 artículos sobre RSE y sostenibilidad así como profesor asociado en escuelas de negocio como el Instituto de Empresa, EOI y ESAN, esta última en Perú; así como profesor invitado en la Universidad Complutense y en la Universidad de Alcalá, entre otras.

Mesa Redonda

Mª José Rodríguez, vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la Universitat d'Alacant. Llicenciada i Doctora en Sociologia per la Universitat d'Alacant.
Professora Titular d'Universitat en les àrees de Sociologia de la Família i Anàlisi Demogràfica (adscrites al Departament de Sociologia I). La seua línia d'investigació principal és les noves formes familiars, línia que ha desenrotllat en els últims anys com a Investigadora Principal dels I+D'I «El (baby) boom de les adopcions internacionals a Espanya. Una investigació sociològica sobre les famílies adoptives i els seus estils de vida» (CS02009-14763-C03-03) i i el títol dels quals és "Un nou escenari per a la infància: actituds, motivacions i disponibilitat de la població espanyola cap a l'adopció i l'acolliment" (CSO2015-64551-C3-3-R). Respecte d'això quanta amb nombroses contribucions a congressos i articles científics.
Entre 2009 i 2015 ha sigut la Delegada del rector per a polítiques de gènere, la directora de la Unitat d'Igualtat i de l'Observatori per a la igualtat entre dones i hòmens en la UA.

Juan Llopis, Catedràtic d'Organització d'empreses y vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant. Va ser degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials des de novembre de 2006 a maig de 2012.
És autor o coautor de 15 llibres, 25 capítols en llibres, 140 articles publicats en revistes acadèmiques i professionals, i 110 treballs en congressos nacionals i internacionals. Tot l'anterior sobre temes de Gestió Empresarial, Direcció de Recursos Humans, Creació d'Empreses, Cultura Empresarial, Responsabilitat Social en Organitzacions, Direcció d'Administracions locals i Direcció de Sistemes d'Informació.
A més, formar part de 15 projectes d'investigació públics i 60 privats, és membre de 12 Comités de Revistes Internacionals i avaluador en 35 Revistes Internacionals. 

Consuelo Navarro, secretària general CCOO L'Alacantí- Les Marines, Secretaria general de CC.OO l´Alacantí-Les Marines, trabajadora social y educadora social ( actualmente en excendencia) en una Casa de Acogida Mujeres victimas de violencia de género de la generalitat Valenciana.

Yaissel Sánchez, secretaria teritorial de la intercomarcal d'UGT de l'Alacantí i les Marines.

Sonia Tirado, regidora d'Ocupació i Sanitat de l'Ajuntament d'Alacant. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de València i doctora en Psicologia per la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Professora de Metodologia de les Ciències del Comportament en el grau en Psicologia i en diferents postgraus. Presidenta de la federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes Enric Valor.

Miguel Mérida, director de Relacions Institucionals i director de Comunicació de Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana. Graduat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat d'Alacant (2011). Àmplia experiència com a docent i ponent per a diferents entitats. Experiència en matèria de responsabilitat social, gestió d'equips humans i gestió de entitats sense ànim de lucre.

José Ramón Lillo, director del área jurídica, económica y de administración de la Confederación Empresarial de la Provincia de Alicante (COEPA). Doctor en Derecho por la Universidad de Alicante y licenciado en Derecho, realizó el programa de doctorado y su tesis en el departamento de Derecho Financiero y Tributario. Es además Técnico Superior en Prevención de Riesgos Laborales en las especialidades de Seguridad en el Trabajo, Ergonomía y psicosociología, e Higiene Industrial. Miembro del Ilustre Colegio Provincial de Abogados de Alicante, actualmente es Director del Área Jurídica, económica y de administración de la Confederación Empresarial de la Provincia de Alicante (COEPA), donde trabaja desde 2002, organización miembro de la CEOE y fundadora de CIERVAL, así como representante en diferentes órganos y foros de participación institucional. Mediador en el Tribunal de Arbitraje Laboral de la Comunidad Valenciana y Árbitro de la Junta Arbitral de Consumo de la Provincia de Alicante. Además de profesor en la EURLE, donde ha impartido también las asignaturas de Derecho Tributario y Procedimientos Tributarios en la Diplomatura de Relaciones Laborales, es profesor asociado de Derecho Tributario en la UA en el Grado de Relaciones Laborales y Recursos Humanos. Participa en ponencias, jornadas y mesas redondas relacionadas con el mundo de la empresa y es experto en la gestión de subvenciones públicas, investigador colaborador en dos proyectos públicos de investigación.

Josep Ochoa, director general de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, en la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. Prof. de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant des de 1997. Es va formar en estades a Llemotges (França) i Bolonya (Escola d'Especialització de Dret Administratiu). Entre les seues línies d'investigació i publicacions a banda de les pròpies del Dret Administratiu general (contractació, procediment, etc.), destaquen les lligades als serveis públics, urbanisme, medi ambient i drets lingüístics. Va ser Vicedegà en la Facultat de Dret (2005-2011); Director del secretariat de promoció cultural i lingüística dins del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística (2011-2015). També ha sigut Advocat de l'Estat habilitat (2006-2007) i Magistrat suplent en el TSJ Comunitat Valenciana (2007-2013).

Places:

30