Edició 2016

« Ves enrere

Jornada – Els Objectius de Desenvolupament Sostenible i Espanya

Jornada – Els Objectius de Desenvolupament Sostenible i Espanya

Dimarts 19 de juliol, d'11 a 14 h.

Places

PLACES ESGOTADES

Objetius:

Analitzar els reptes de les institucions públiques i privades i de la societat civil per a assolir a Espanya els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Obrir un debat crític sobre la incidència política de l'Agenda 2030 en diferents nivells institucionals públics i privats.

Públic destinatari:

Tècnics/ques d'ajuntaments i administracions públiques interessats en la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Membres d'Organitzacions no Governamentals per al Desenvolupament

Membres d'associacions i col·lectius ciutadans de tota mena

Estudiants universitaris i de formació professional

Públic en general

Sindicats i associacions d'empresaris/àries

Descripció:

"Enguany, els líders mundials tenen l'oportunitat sense precedents de posar el món en la senda del desenvolupament incloent, sostenible i resilient", Helen Clark, Administradora del PNUD, gener de 2015.

En la Cimera per al Desenvolupament Sostenible, que es va dur a terme al setembre de 2015, els Estats Membres de l'Organització de Nacions Unides van aprovar l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que inclou un conjunt de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a posar fi a la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i fer front al canvi climàtic.

L'activitat pretén establir un diàleg obert i crític entre dos especialistes en tot allò relacionat amb el desenvolupament sostenible i el públic al voltant del paper d'Espanya davant dels reptes que planteja l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible que ha establert l'ONU.

Sovint es pensa que els Objectius de Desenvolupament Sostenible són un assumpte estrictament de cooperació per al desenvolupament i volem contribuir amb esta jornada a analitzar les implicacions que els ODS tenen en les polítiques públiques i privades que s'han d'aplicar internament en el nostre país així com les reformes i canvis que s'han de posar en marxa.

Ponents:

José Moises Martín és economista per la Universitat Autònoma de Madrid, ha ampliat estudis amb programes de postgrau i executius en matèria d'Economia Internacional (CEPADE, Centre d'Estudis Econòmics i Comercials, London School of Economics), Finances (Institut d'Empresa, IFE) i Polítiques Públiques (Harvard Kennedy School of Government, Escola Diplomàtica, INAP, Lasalle International Gradua't School).

Compta amb vint anys d'experiència en matèria de desenvolupament econòmic i social en el sector públic (Espanya i Corea del Sud), el sector no governamental i en el sector privat. En l'actualitat és el soci director general de Red2Red Consultors, una firma de consultoria nacional i internacional especialitzada en polítiques públiques i professor associat en la Universitat Camilo José Zela.

Ha col·laborat com a expert, consultor i membre de diferents comités i grups de treball en programes de diverses institucions financeres internacionals i organismes multilaterals, com el Banc Mundial, el Consell d'Europa o la Comissió Europea. Així mateix, és col·laborador de diferents Mitjans de comunicació, és membre d'Economistes front a la Crisi, així com soci de la Societat d'Economia Mundial, de l'Institut de Capital de Risc i de l'Associació Espanyola d'Economia i Finances Internacionals.

Recentment ha publicat "Espanya 2030: Governar el futur" Estratègies a llarg termini per a una política de progrés.

Gonzalo Fanjul és investigador i activista contra la pobresa. Actualment dirigix l'àrea d'anàlisi de polítiques d'ISGlobal i impulsa la Fundació porCausa (periodisme d'investigació contra la pobresa). És investigador associat de CIECODE, autor principal del Report Card 12 d'Innocenti-UNICEF sobre pobresa infantil en països rics i col·laborador del programa de migracions en el Center for Global Development.

Completa en 1995 estudis universitaris en economia i desenvolupament, i contribuïx durant eixos anys a la posada en marxa de Projecte Acollida, una organització de suport a drogodependents en rehabilitació. Després d'un període en Cuzco (Perú) treballant en una organització local de desenvolupament rural- s'incorpora a l'equip de campanyes d'Oxfam Intermón, on dirigix durant més d'una dècada l'Àrea d'Investigacions i lidera diferents equips polítics d'Oxfam Internacional. Passa un any en la Kennedy School of Government de la Universitat de Harvard, on realitza estudis de postgrau i col·labora amb Lant Pritchett en investigacions sobre migracions i desenvolupament. Este treball ha tingut continuïtat en el think tank +Social, centrat en la reforma del model migratori.

La seua trajectòria professional inclou el disseny i la direcció d'investigacions de les campanyes Comerç amb Justícia i CREIX d'Oxfam Internacional, que s'han desenvolupat en més de 50 països del món des de 2002. Durant estos anys ha sigut autor de diferents publicacions en l'àmbit de les migracions internacionals, l'ajuda al desenvolupament, la salut global, el comerç internacional, els mercats agroalimentaris, la política exterior espanyola i la pobresa infantil.

Col·labora habitualment amb mitjans de comunicació escrits i audiovisuals, i és autor i coeditor del blog d'El País 3.500 Milions, que va rebre el premi FAO 2012.

Places:

30