Edició 2016

« Ves enrere

Ramón Jáuregui – De la Responsabilitat Social Empresarial a l’Economia del Bé Comú

Ramón Jáuregui – De la Responsabilitat Social Empresarial a l’Economia del Bé Comú

Dilluns, 18 juliol, 17.30 h

Accés

Accés lliure, fins a completar aforament

Objectiu

Valoració de la situació actual de la responsabilitat social i el seu futur davant el comportament de les empreses en aquest àmbit.

Públic

  • Empresaris/àries.
  • Responsables de departaments de responsabilitat social en empreses d'Alacant.
  • Representants d'organitzacions del tercer sector.
  • Regidors/es d'ajuntaments.
  • Públic en general.

Descripció

Conferència impartida per l'eurodiputat en la qual s'avaluarà la situació actual de la responsabilitat social i el seu futur, tenint en consideració la difusió i evolució del concepte de responsabilitat social i les actuacions de les empreses en aquest àmbit, tant les considerades de Responsabilitat Social com les «males pràctiques» que pretenen revestir de responsabilitat social actuacions que no tenen relació amb aquesta.

Ramón Jáuregui

Ramón Jáuregui és enginyer tècnic i advocat. Ha sigut alcalde de Sant Sebastià (gestora municipal de 1978), regidor de l'Ajuntament de Sant Sebastià (1979-1980), secretari general de la UGT d'Euskadi (1980-1983), delegat del govern en el País Basc (1983-1986), vicelehendakari (1987-1991) i conseller de Justícia i Treball del Govern Basc (1994-1997).

En el PSE i en el PSOE ha estat com a secretari general del PSE-EE (PSOE) (1988-1998), ha sigut membre de l'Executiva Federal del PSOE (1993-2000), diputat per Àlaba en el Congrés dels Diputats i portaveu del PSOE de Política i Ocupació i en la Comissió Constitucional (2000-2008), parlamentari europeu i portaveu del Grup Socialista en la Comissió Constitucional del Parlament Europeu. A l'octubre de 2010, va ser anomenat ministre de la Presidència. I, des de maig de 2014, és eurodiputat.

Jáuregui va impulsar en 2002 la Proposició de Llei sobre Responsabilitat Social de les Empreses, presentada pel Grup Parlamentari Socialista en el Congrés dels Diputats, la qual no va arribar a aprovar-se. Des del seu paper com a eurodiputat en el Parlament Europeu, junt amb el laborista Richarch Howitt i l'italià Antonio Tajani, va promoure la creació d'un intergrup sobre responsabilitat social corporativa en 2014 que, lamentablement, va acabar desestimant el Parlament. Una negativa que mostra que, la responsabilitat social no és una prioritat com ho va ser en el passat per al Parlament, fet del qual Jáuregui ha alertat, i que, potser, l'ha portat a analitzar, detalladament, i destacar les potencialitats de l'Economia del Bé Comú.