Diàlegs d'Estiu 2018

« Ves enrere

Introducció als pactes d’integritat: mesures contra la corrupció en la contractació pública

Introducció als pactes d’integritat: mesures contra la corrupció en la contractació pública

Dimarts 10 de juliol, de 12.30 a 14.00 h

Seu universitària Ciutat d'Alacant


El nou paradigma de govern obert persegueix impulsar principis i valors com la transparència, la participació i la innovació en la contractació pública per tal de millorar la rendició de comptes, l'eficàcia i, en darrera instància, la confiança de la ciutadania en les institucions públiques.
 
Els pactes d'integritat són un acord entre una administració pública i les empreses licitadores o les associacions o entitats que representen els seus interessos pel qual es comprometen a seguir un procediment de contractació transparent i evitar qualsevol pràctica que puga ser considerada com a corrupció. Fomenten la integritat dels òrgans de contractació i de les empreses licitadores, i concreten els principis i els valors ètics fixats per la normativa amb caràcter general.
 
Són també un instrument a través del qual es pot canalitzar la participació, ja que generalment atribueixen el seu seguiment a organitzacions de la societat civil, que supervisen que totes les parts compleixen amb el contingut del pacte.
 
 
 

Agustí Cerrillo i Martínez

És doctor en Dret i llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració.
 
Catedràtic de Dret administratiu en la Universitat Oberta de Catalunya, de la qual va ser director dels estudis de Dret i Ciència Política. En l'actualitat és el Síndic de Greuges de la UOC. 
 
Ha investigat i publicat articles i monografies sobre l'administració electrònica, transparència pública i la difusió i la reutilització d'informació pública a través d'Internet, la governança de la cooperació al desenvolupament i la integritat pública i la prevenció de la corrupció.