Diàlegs d'Estiu 2018

« Ves enrere

Yayo Herrero - Crisi ecològica, econòmica i d’atencions

Yayo Herrero - Crisi ecològica, econòmica i d’atencions

Dijous 12 de juliol, a les 19.30 h

Seu universitària Ciutat d'Alacant


Estem travessant una crisi estructural profunda. En l'origen d'aquesta crisi està la desvinculació de l'economia i la política respecte a la materialitat de la terra i dels cossos.
En aquesta conferència s'explicarà com es produeix aquesta guerra contra la vida i explorarem les vies i els recorreguts que cal fer per a revertir la situació.
Parlarem d'ecodependència i interdependència; les bases culturals que perpetuen la insostenibilitat; les arrels econòmiques del deteriorament ecosocial; cap a una antropologia de la vulnerabilitat i els límits.
 
 
 
 

Yayo Herrero López

És antropòloga, educadora social i enginyera tècnica agrícola.
 
És professora-col·laboradora de la Càtedra Unesco d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible (UNED), sòcia fundadora de Garúa S. Coop. Mad. i membre del consell editorial de Hegoa. Va ser coordinadora confederal d'Ecologistes en Acció entre 2005 i 2014.
 
La seua investigació se centra en la crisi ecològica derivada del model de desenvolupament i producció capitalista, on s'afavoreixen treballs superflus mentre que els que fan possible el manteniment de la vida humana, com la producció agrícola o el treball reproductiu, són completament precaris o directament exclosos de tota remuneració.
 
És coautora de més d'una vintena de llibres relacionats amb l'ecologia social i de nombrosos articles.